fbpx

Mavi Kantaron Hakkında Bilgiler ve Faydaları

Sarı kantaronu birçok kişi bilir ama ya mavi kantaronu?

Yerel adı ile Peygamber çiçeği yani mavi kantaron da şifalı bir bitkidir. Orta Avrupa da yaygındır. Eskiden yol ve buğday, mısır tarla kenarında kırlarda sıklıkla gördüğümüz bu bitki maalesef çok az tanınmakta ve çoğunlukla sökülüp atılmakta veya ekinlerin suyunu çektiği gerekçesi ile kimyasal ilaçlamanın kurbanı olmakta.

Mavi kantaron ilkbaharda bolca çiçek açmaya başlar ama sıcaklar basıp da kuraklık baş gösterince sessizce çekilir doğadan, ertesi seneye kadar.

Alternatif tıpta kurutulmuş taç yaprakları çay olarak kullanılır.

Mavi Kantaron Çayı Faydaları

Mavi kantaron çayı:

* Eklem ağrılarını dindirmede
* Göz yorgunluğu ve tahrişlerinde göz banyosu olarak
* Ağrı giderici olarak
* Öksürük, bronşit ve nefes darlığına karşı
* Besinlerin sindirilmesinde sindirim sistemine yardımcı olarak
* Antioksidan özelliğinden ötürü
* İshal, böbrek ve idrar rahatsızlığını gidermede
* Karaciğeri temizleme ve safra arttırmada
* Romatizma ağrılarında
*Gut hastalığında rahatlatıcı olarak kullanılır.

Sağlık için faydası olduğu gibi kozmetik yapımında da çok yaygındır. Bilhassa mavi kantaron yağı sıklıkla yüz ve göz kremlerinde yer alır. Mavi kantaron yağı, en basit şekli ile, kurutulmuş kantaron çiçeklerinin zeytinyağında uzun süre bekletilip süzülmesi yani infüzyon yolu ile elde edilir.

Ayrıca akne, sivilce, cilt döküntüleri gibi problemler için mavi kantaronun kurutulmuş çiçekleri ile yüze buhar banyosu tavsiye edilir.

Güvenilir Gıda, Güvenilir Doğal Üretimi, Tarımı Nasıl Yapıyoruz? İlaçsız Tarım Mümkün. Ne Yediğinizi Bilin. İnceleyin.

Doğal, Katkısız, İlaçsız, Kimyasalsız, Gübresiz ve Sağlıklı El Yapımı, Ev Yapımı Ürünlerimiz Satın Alabilirsiniz

İndirim!
250 TL Üzerine %10 İndirim & Kargo Bedava